Showing all 10 results

Дубиоза Колектив

Озлогласениот лидер во борбата за социјални промени и бендот од Балкан со најголем светски успех.

Еднаш одамна, во далечната земја наречена Босна и Херцеговина, група пријатели одлучија да оформат бенд. Но тоа не беше обичен бенд и тој не се создаваше во обични околности. Навистина, покрај локалните балкански вкусови, музичките влијанија доаѓаа од целиот свет (ска, панк, реге, електронски, хип-хоп), но, тогаш и таму, музиката сѐ уште не постоеше како индустрија, се случуваа само по неколку концерти годишно и немаше простор за културен или политички израз меѓу младите. Всушност, целиот регион го зафати длабока морална и егзистенцијална стагнација. Од тоа опкружување се роди Дубиоза колектив.

Нема на залиха
1,000.00ден
Нема на залиха
1,000.00ден
Нема на залиха
Нема на залиха
Нема на залиха
Нема на залиха
Нема на залиха
1,000.00ден
Нема на залиха
Нема на залиха

Аксесоари

Шал

1,000.00ден
Нема на залиха

Дубиоза

CD – Dubioza Kolektiv

1,000.00ден